
Výber najlepšej panvice na varenie Test 2023 a recenzie odporúčajú Tefal
- Ušetrite peniaze, čas a nervy pri výbere najlepšej panvice.
- Na základe nezávislých spotrebiteľských recenzií si vyberte panvicu s najlepším pomerom ceny a kvality.
- Po výbere najlepšej panvice vám pomôžeme vybrať najlacnejšiu ponuku.
Ako by mala vyzerať kvalitná panvica? Čo by mala robiť, z akého materiálu by mala byť vyrobená a prečo existuje toľko rôznych typov panvíc? Objavte široký svet panvíc a panvičiek na každú príležitosť a každý typ varenia. Možnosti môžu byť širšie, ako ste si mysleli.
Víťaz spotrebiteľského testu roka 2023
Ľudová voľba
TESCOMA TitanPOWER 24 cm
Panvica TESCOMA TitanPOWER 24 cm:TESCOMA TitanPOWER 24 cm poslúži v kuchyni začiatočníka aj skúseného kuchára. Panvica sa vyrába s nepriľnavým …
Viac informácií tuCena: 41 €Zlatá stredná cesta
Tescoma Panvica 28 cm i-PREMIUM Stone 602428.00
Panvica Tescoma Panvica 28 cm i-PREMIUM Stone 602428.00:Úplná kvalita a originalita sa skrýva v masívnej panvici Tescoma i-PREMIUM Stone! Pýtate …
Viac informácií tuCena: 53 €Víťaz testu
TESCOMA Panvica 28 cm PRESIDENT 602628.00
Panvica TESCOMA Panvica 28 cm PRESIDENT 602628.00:Veľká panva President vyniká svojim univerzálny použitím. Je vhodná na všetky typy sporákov, nepoškodí …
Viac informácií tuCena: 64 €Pre náročných
WMF 1756286411 Profi Resist, priemer 28 cm
Panvica WMF 1756286411 Profi Resist, priemer 28 cm:Select brand:ÚvodHlavné infoGalériaTechnická špecifikáciaReceptyPanvica WMF 1756286411 Profi ResistV rade WMF 1756286411 Profi Resist …
Viac informácií tuCena: 139 €Prečo si zaobstarať kvalitnú panvicu?
Dá sa povedať, že dobrý pan je pilierom kuchyne. Kvalitná panvica je jednoducho základ, len s ňou už nebudeme lamentovať nad prasknutým volským okom, roztrhnutou palacinkou, nerovnomerne uvareným zemiakovým plackom či zložitým drhnutím prilepených zvyškov. S kvalitnou panvicou v kuchyni vám odpadne polovica starostí a ušetríte čas. Kvalitná panvica vydrží dlhšie a nebudeme musieť na budúci rok prehodnocovať, akú panvicu si zaobstarať.
To, čo by mala zvládnuť dobrá panvica:
– rýchlo sa zohrieva – šetrí energiu
– udržiava rovnomerný ohrev po celom povrchu – jedlo sa neprilepí na jednu stranu, zatiaľ čo na druhej strane je ešte surové
– umožňuje jednoduché čistenie – šetrí čas.
Najlepšia panvica podľa spotrebiteľského testu roka 2023
Na čo treba myslieť pred výberom panvice?
Na trhu je toľko panvíc, že je ťažké zohnať všetky druhy na všetky príležitosti. Ak chcete vybrať správnu panvicu pre svoj typ varenia, zvážte:
Typ vykurovania
Na čom varíte doma? Plynová, elektrická, keramická alebo indukčná?
Indukčný zdroj ohrevu si vyžaduje panvicu s elektromagnetickou indukčnou základňou Indukčná panvica môže byť z nehrdzavejúcej ocele so železnou doskou, liatiny, smaltu alebo zmagnetizovaného porcelánu.
Plynové, elektrické a sklokeramické sporáky nemajú žiadne špecifické požiadavky a sú vhodné pre väčšinu typov panvíc.
Veľkosť panvice
Pre koľko ľudí varíte? Ak ste slobodní a len príležitostne niekoho zabávate, postačí vám menšia veľkosť, t. j. 20 – 24 cm. Najpredávanejšie produkty panvice na trhu sú v priemere 26 až 30 centimetrov. Na tejto veľkosti môžete ľahko upiecť mäso pre štvorčlennú rodinu alebo pripraviť dve menšie ryby. Najväčšie panvice sú široké 32-40 cm. Sú určené pre veľké rodiny a profesionálnych kuchárov. Je potrebné vziať do úvahy, že čím je panvica väčšia, tým je ťažšia. To je ďalší parameter, ktorý treba zohľadniť pri výbere.
Fyzický stav
Áno, pri výbere panvice zvážte svoju fyzickú zdatnosť. Niektoré panvice sú ťažké a ak nie ste dostatočne silní, ak budú panvicu používať vaše deti alebo ak máte artritídu, mali by ste si vybrať ľahšie kusy.
Použitie panvice
Na čo chcete panvicu používať? Budete ho používať na ohrievanie, vyprážanie, grilovanie, prípravu palaciniek, prípravu volských ok na raňajky, varenie omáčok alebo dávate prednosť ázijskej kuchyni?
Materiál
Výber materiálu závisí od typu vykurovania, ale aj od našich preferencií. Z hľadiska povrchovej úpravy sa panvice delia na dva typy. V jednom prípade je nepriľnavým povlakom syntetický materiál, napríklad fluórovaný polymér, známejší ako teflón. Druhým typom sú nepriľnavé povlaky z prírodných materiálov, ako je keramika a smalt, ale aj liatina a neupravená oceľ. Panvice s nepriľnavým povrchom sú vhodnejšie na varenie pri nižších alebo stredných teplotách. Oceľové a liatinové panvice vydržia viac tepla a sú vhodnejšie na prípravu steakov alebo palaciniek.
Ak máte jasno v týchto 5 bodoch, môžete začať vyberať podrobnejšie.
Tip panvice Tefal.
najlacnejšie a najlepšie kuchynské panvice
Ako si vybrať správnu panvicu?
Existuje veľa panvíc. V žiadnej kuchyni by nemala chýbať klasická panvica, ktorá môže slúžiť ako univerzálna. Panvice so špeciálnym účelom nám naopak uľahčujú prácu a pomáhajú nám dosiahnuť dokonalý kulinársky zážitok.
Typy kuchynských panvíc:
Univerzálna panvica – Ide o klasickú panvicu, ktorá sa dá použiť na prípravu a vyprážanie akéhokoľvek druhu jedla.
Hlboká panvica – Panvica s vysokými okrajmi a plochým dnom. Hodí sa na prípravu mäsa, omáčok alebo dusenie mäsa a zeleniny.
Panvica Wok – Sú hlboké s úzkym dnom. Hodí sa na prípravu ázijských jedál a zmesí, ktoré sa musia počas varenia miešať.
Grilovacia panvica – Rebrované dno zaručuje nepriľnavé varenie mäsa a zeleniny.
Elektrická panvica – Panvica, na ktorej sa nevarí na sporáku. Na prevádzku je potrebné ho zapojiť do zásuvky. Vhodné riešenie napríklad na chatu alebo do garsónky, kde nie sú k dispozícii väčšie kachle.
Panvica na palacinky – Má otvory na rovnomerné rozmiestnenie cesta.
Panvica na volské oko – má otvory na vajíčka.
Panvica na palacinky – Ľahká panvica s plochým dnom a nízkymi okrajmi umožňuje ľahké obracanie palaciniek.
Forma na pečenie – názov pre panvice, ktoré možno vložiť do rúry. Tomu je potrebné prispôsobiť rukoväť a držadlá. Tie by mali byť vyrobené napríklad zo silikónu.
Materiál kuchynských panvíc
Vnútorný materiál panvice je dôležitý pre samotnú prípravu jedla a ovplyvňuje tepelné vlastnosti panvice a samotnú prípravu jedla.
Panvice z nehrdzavejúcej ocele
sú odolné a pevné. Nevýhodou je horšia vodivosť tepla a jeho rozloženie po celom povrchu.
+ odolnosť
+ nízká hmotnosť
– horšia tepelná vodivosť
Hliníkové panvice
sú veľmi ľahké a majú dobrú tepelnú vodivosť, možno ich ľahko poškriabať.
+ Nízka hmotnosť
+ Nízká nákupná cena
– Náchylné na poškriabanie
Keramické panvice
majú nepriľnavý povrch, a preto sa spájajú so zdravým stravovaním. Vhodná aj na prípravu pokrmov pri nižších teplotách.
+ dobrá tepelná vodivosť
+ nepriľnavý povrch
– náchylný na poškriabanie
Liatinové panvice
ide o veľmi odolné panvice s nepriľnavým povrchom, ktoré sú vhodné na prácu pri vysokých teplotách.
+ dobrá tepelná vodivosť
+ nepriľnavý povrch
+ vysoká odolnosť
– vyššia hmotnosť
Oceľové panvice
sú veľmi odolné panvice, vhodné na prácu pri vysokých teplotách. Môže sa používať na varenie mäsa a zeleniny.
+ dobrá tepelná vodivosť
– pred prvým použitím sa musí vypáliť
Smaltované panvice
sú vyrobené z vysokokvalitného materiálu zaručujúceho dlhú životnosť.
+ vhodné na zdravé varenie
+ dlhá životnosť
– vyššia nákupná cena
Titánové panvice
sú tvrdé, veľmi odolné a dokonale nepriľnavé. Cena za dokonalú panvicu odolnú voči teplotným šokom je vyššia.
+ vysoká odolnosť
+ absolútna nelepivosť
– vysoká nákupná cena
Mramorové panvice
sú veľmi šetrné k potravinám a umožňujú zachovať vitamíny a minerály. Majú nepriľnavý povrch.
+ vhodný pre potraviny
+ nepriľnavý povrch
– vyššia kúpna cena
Medené panvice
Meď je najlepším vodičom tepla. Smaženie a fritovanie v nich je veľmi rýchle a úsporné.
+ dobrá tepelná vodivosť
+ rýchla reakcia na zmeny teploty
– vyššia nákupná cena
Materiál rukoväte
Pri výbere by ste mali zvážiť aj rukoväť. Mal by sa nám pohodlne držať v ruke. Niektoré rukoväte sa dajú odňať, čo je užitočné pri skladovaní. Ak chceme panvicu používať aj v rúre, potrebujeme žiaruvzdornú rukoväť. Rukoväť by nemala byť na panvici pripálená, mala by byť dobre pripevnená k panvici a nemala by sa kývať.
Čo ešte treba zvážiť pri výbere panvice?
Zvážte, ako chcete panvicu čistiť. Niektoré panvice je možné umývať v umývačke riadu. Možnosť vložiť panvicu do rúry je ideálna na dopečenie jedla. Za zváženie stojí aj indikátor teploty, ktorý vám dá vedieť, kedy je panvica horúca. Vďaka nemu budete presne vedieť, kedy je ten správny čas na vloženie potravín.